DE NACHTWACHT

Akoestische covers die je doen glimlachen

 

"De Nachtwacht" is een bende prettig gestoorde vrienden uit Herentals die reeds sinds 2003 hun muzikale talenten bundelen en reeds tientallen trouwmissen, recepties, barbecues en evenementen allerlei hebben opgevrolijkt met hun aanstekelijke akoestische versies van covers uit de jaren 70 tot nu.
Een grote troef van "De Nachtwacht" is, naast een aanstekelijk speelse uitstraling, de natuurlijke blend van de stemmen van de twee leadzangers.

Je kan het drietal ook regelmatig bezig zien als leden van de op de dansspieren-werkende negenkoppige "full-electric-band"  The Legends .

Hieronder krijg je een kort voorsmaakje.

 
 

WIE ZIJN DE NACHTWACHT?

Akoestische gitaar

KAREL LEYSEN

Karel is een klassiek geschoolde gitarist die volledig doordrongen is van zijn liefde voor blues. Menige muziekgroep (waaronder de licht legendarische 'QED' en 'The Dates') konden genieten van zijn talenten. 
Karel zorgt voor de bezielde sprankel die hij liefdevol over elk lied uitstrooit. Indien het woordje meerwaarde niet bestond, zou het voor zijn bijdrage bij 'De Nachtwacht' moeten worden uitgevonden.  

Zang / Akoestische gitaar

BERT GEERAERTS

Bert is een gezegende zanger. Hoewel hij een groot hart heeft voor country, wandelt zijn stem probleemloos doorheen elk genre. Zelden zal je iemand zo een krachtig en foutloos vocaal parcours weten combineren met een uitstraling die ergens ligt tussen nonchalance en om in te bijten.

Zang / Percussie

HANS ROMBOUTS

Hans is een gedreven vocalist. Tijdens zijn opvoeringen is het kippenvel-moment nooit veraf. 
Hans won verschillende zangwedstrijden, zowel tijdens zijn studententijd als daarna. Een belangrijk wapenfeit is het winnen van de grote superfinale van de zangwedstrijd 'Herentals zingt' in augustus 2008 waarin de winnaars van de vorige vier edities tegen elkaar werden uitgespeeld. De winnaar van de winnaars dus... 
Hans kan zijn muzikale creativiteit ook botvieren bij verschillende theaterproducties van Theaterspektakel waarvoor hij de muzikale omlijsting verzorgt en de muziek en liedjesteksten schrijft.
Verder schreef hij het absolute gros van de muziek en een belangrijk deel van het script van de in 2019 met de cultuurprijs gekroonde musical' Cruise-in-Thals'.